Korfmosselenen (per 100 stuks)

119,95 Inc. BTW

Uitverkocht

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Korfmosselen
Corbicula sp.

Plaatsing korfmosselen in de vijver
Deze mossel leeft in de natuur in het zand op de bodem van het water. In uw vijver zullen ze zich dan ook graag ingraven in een laagje zand, grind of lavasplit.
Het is ook mogelijk een deel van de mosselen op te hangen in netten. De zweefalgen houden zich namelijk meestal op in de bovenste 30-40 cm van het water. De voortplanting van de korfmosselen is niet afhankelijk van vissen

Het ophangen van de mosselen in een speciale netten op een cm of 30 diep kan betere resultaten bij stilstaand water . Handig is ook dat dan grote karperachtigen zoals Koi niet bij de mosselen kunnen komen.

Per netje kunnen circa 15-20 mosselen worden geplaatst.

Hoeveel mosselen heb ik nodig?
Per 30 kuub 100 mosselen.

Eten mijn vissen de mosselen op?
Grote karperachtigen zoals Koi karpers zijn soms sterk genoeg om een zoetwatermossel uit de schelp te zuigen. Het is dan raadzaam om de mosselen in een speciaal net te plaatsen.

Verbruiken de zoetwatermosselen zuurstof?
Net als de andere vijverbewoners hebben mosselen zuurstof nodig. Het is dus zaak voldoende zuurstofplanten in de vijver te hebben.

Grootte en verzending vijvermosselen
Dit pakket bevat een mix van mosselen van diverse grootte. De grotere filtreren meer, terwijl de kleinere nog een heel leven voor zich hebben. Een prima mix voor uw vijver.

Wij verzenden onze mosselen via de pakketpost. Dat is geen enkel probleem, mosselen kunnen gemakkelijk een tijdje zonder water. Het is wel belangrijk dat u ze bij ontvangst zo snel mogelijk in de vijver plaatst en niet in een emmer water. De mosselen zullen dan snel in ademnood komen!

Op zeer warme dagen vragen wij u echter wel iets geduld te hebben, verzenden is dan niet zo goed voor de mosselen. Uiteraard nemen we dan contact met u op.