2,5 kg GH en KH plus op basis van natuurlijk krijt

2,5 kg GH en KH plus op basis van natuurlijk krijt

9,95 Inc. BTW

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

KH Plus op basis van Coccolietenkrijt 1000 gram – voor een optimale carbonaathardheid van het vijverwater.

Een goede KH waarde van het vijverwater is belangrijk. De zeer zuivere vorm van calcium carbonaat in onze KH plus heeft een bufferende werking waardoor de pH van uw vijverwater constanter is. Dit is van groot belang omdat grote pH schommelingen kunnen gevaarlijk zijn voor de vissen en andere vijverbewoners.

Deze zeer zuivere bron van calcium carbonaat dient evengoed als bouwstof voor de schelpen van zoetwatermosselen en de huisjes van waterslakken, tevens heeft het ook een gunstig effect op de gassen in de waterbodem.

Een ideale Ph van het water is bereikt wanneer deze zich bevind tussen de 6 ° en 10 °. Deze waarden kunnen met teststrips worden bepaald, echter het is preciezer om hiervoor een speciale testkit aan te schaffen.

Toepassing en gebruik KH Plus op basis van Coccolietenkrijt

Deze KH Plus dient aangebracht te worden verspreid tussen de onbegroeide gedeelten en over vijverbodem. Na het strooien van de Coccolietenkrijt wordt het water troebel en wit. Als dit na enige tijd helder wordt, ligt een groot deel onopgelost op de waterbodem. Dit deel dient als buffer en lost op zodra er calciumcarbonaat verbruikt wordt.

1 Kilogram KH plus is voldoende voor 2 m3 water.