Winkelmand

Bel voor advies: +31 527 304 011

Gratis verzenden vanaf €65,-

Over ons

Zuurstofplanten.com is onderdeel van Adviesbureau de Waal en is opgericht door Jiry de Waal.

Over Adviesbureau de Waal

Regie over eigen vijver

Adviesbureau de Waal is de drijfveer van al zijn initiatieven zoals Zuurstofplanten.com. Eerst richtte Adviesbureau de Waal zich voornamelijk op het opstellen van adviesrapportages op het gebied van biologisch waterbeheer. Echter werden een aantal knelpunten ontdekt. Het bleek namelijk dat de doelstellingen voor het biologisch waterbeheer goed werden ontvangen, maar dat de benodigde inheemse planten en dieren niet te verkrijgen waren.

Om dit probleem op te lossen is onder andere zuurstofplanten.com opgericht. Het is merkwaardig, dat inheemse soorten, die overal zijn te vinden, nauwelijks te koop staan. Het doel is om de mensen, ook de particulier, alle waterplanten en waterdieren te verkopen die ze nodig hebben om weer helemaal de regie terug te krijgen en te houden over hun eigen vijver. Zonder daarbij gebruik te maken van invasieve exoten of chemische middelen. Daarnaast richt zuurstofplanten.com zich erop om de waterplanten en dieren aan te bieden met een duidelijke foto, zodat ook de visueel ingestelde klant snel kan bepalen wat zij willen kopen.

Advies & Levering

Onmisbaar voor de vijver

Zuurstofplanten zijn onmisbaar in de vijver. Ze voorzien het water niet alleen van zuurstof, maar zorgen er ook voor dat het water helder wordt en blijft. Zuurstofplanten.com richt zich op het aanbieden van mooie planten die tegelijkertijd algen geen kans meer geven in uw vijver. Deze planten concurreren namelijk met het voedsel van de algen en zetten dit om in biomassa. Ook kan men bij zuurstofplanten.com terecht voor vragen en advies. Op deze manier kan men zelf de vijver op en top in orde houden. Iedereen toegang geven tot de middelen voor biologisch waterbeheer is de eerste bedrijfsdoelstelling.

Onze

Doelstellingen

  • Het gebruik van chemicaliën tegen wieren of algen terug dringen. Als waterbeheerders staan we toch net iets anders in de wedstrijd dan vijvercentra. Niet de vis of de plant staan voorop maar het water. Je zult zien als je het water de hoogste prioriteit geeft de planten goed groeien en de dieren het goed naar de zin hebben.
  • Het bevorderen van de verspreiding van inheemse waterplanten en waterdieren. De kosten in het waterbeheer van invasieve exoten loopt jaarlijks op in de vele miljoenen euro’s. Die zijn veelal via aquaria-winkels en tuincentra in ons land gekomen en via consumenten in onze leefomgeving. De verspreiding van de gewenste inheemse soorten is iets dat ons onderscheidt.
  • Het wegwerken van rode lijst waterplanten en waterdieren. Soorten waarvan aannemelijk kan worden gemaakt dat ze van de rode lijst zijn gehaald doordat we ze met succes hebben verspreid zetten we op de groene lijst (zoals wij dat zelf noemen). Met name het aantonen dat het komt door onze verkoop is moeilijk maar in 2018 is er al wel een primeur te melden. De inheemse waternoot die in 1908 was uitgestorven is na 110 jaar weer succesvol geïntroduceerd in een kreek van de Dordtse Biesbosch. Dit in opdracht van Waterschap Hollandse Delta.
  • Door de verkoop van inheemse waterplanten en waterdieren wordt indirect de biodiversiteit in onze leefomgeving groter en moet het gemakkelijker worden om de KRW doelstellingen te behalen. Dit is mooi en maakt onze “natuur” ook robuuster.

Tot slot vinden wij het erg belangrijk om voldoende voorlichting te geven. Dit geeft een verhoogde kans op een succesvolle vijver. Dit is wat wij als bedrijf willen uitstralen. Het is ons doel om iemand in de goede richting te helpen. Met ons als leverancier heb je dus niet alleen een goed product maar ook het juiste product. Niet alleen het juiste product maar ook het beste resultaat. Niet alleen het beste resultaat maar ook het meeste plezier. Ondertussen betekend uw aankoop een stapje dichter bij onze doelen. Hartelijk bedankt!

Gratis verzendkosten

Op bestellingen boven de €65,-

Veilig en makkelijk betalen

Via iDeal of betaal achteraf

Verzorging handleidingen

altijd handig!

Veilig en makkelijk betalen

Via iDeal of betaal achteraf

© Zuurstofplanten.com 2021 – Dé webshop in Zuurstofplanten – Adviesbureau de Waal