Moerasslak_Spits_Grazend
8 Spitse moerasslakken
19,95 Inc. BTW Toevoegen aan winkelwagen

8 Spitse moerasslakken

19,95 Inc. BTW

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Spitse moerasslak
Viviparus contectus
Kieuwslak en geslachtelijk

Welke slakken heb ik nodig?
Poelslakken – Universeel doen het goed in stilstaand tot langzaam stromend water.
Posthoornslakken – Doen het goed in ondiep water. Bijvoorbeeld plantenfilters of het moerasgedeelte van de vijver.
Stompe moerasslakken – Ideaal voor zwemvijvers, want ze brengen geen zoönose over en gaan niet snel stuk. Ook ideaal voor Koi-vijvers, omdat ze niet makkelijk worden opgegeten.
Spitse moerasslakken – Zelfde voordelen als de stompe moerasslak, maar worden groter dan de stompe moerasslak, zijn mooier, ook geschikt voor niet verwarmde aquaria.

Eten slakken de planten op?
Waar de slakken in uw tuin uw planten opvreten heeft de moerasslak een ander lievelingskostje: draadalgen! (Dit zijn feitelijk geen algen maar wieren).
De slakken kruipen over de wanden, stenen en planten in uw vijver en eten de aanwezige algen op. De planten laten ze met rust. Wel eten ze dode plantenresten zoals ingewaaid blad.

Hoeveel slakken heb ik nodig?
Aquaria -> minimaal 8 slakken i.v.m. succesvolle voortplanting
Vijvers tot 2.000 liter -> 30 slakken
Vijvers tot 5000 liter -> 60 slakken
Vijvers tot 20.000 liter -> 150 slakken

Heeft u heel veel wieren raden wij aan om meer slakken aan te schaffen. Na succesvolle voortplanting is het een éénmalige aanschaf en houdt de populatie zichzelf in stand.

Grootte moerasslakken en verzenden.
De door ons verkochte moerasslakken zijn verschillend qua grootte. De moerasslakken zijn kieuwslakken, ze kunnen zich buiten het water afsluiten om te voorkomen dat ze uitdrogen, verzenden via de pakketpost is dan ook geen enkel probleem.

Op zeer warme dagen vragen wij u echter wel iets geduld te hebben, verzenden is dan niet zo goed voor de slakken. Uiteraard nemen we dan contact met u op.