Waternoten per 3 stuks

4,98 Inc. BTW

Uitverkocht

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Waternoot (Trapa natans), bij aankoop van meerdere planten krijgt u korting!

Waternoot (Trapa natans): helpt u uitsterven voorkomen?

Waternoot (Trapa natans) is een bijzondere waterplant. Zoekt u een leuke waterplant voor in uw vijver? Dan is dit een leuke optie! Waternoot is een drijfplant welke van nature in Nederland voor komt. Of meer kwám, want zo vaak zien we de Waternoot niet meer in het wild. Men denk dat dit te maken heeft met de vervuiling van de watergangen waar deze waterplant zich lekker voelt. Deze plant wordt ook wel eens Waterkastanje genoemd. De eetbare vruchten zijn ongeveer 2,5 – 3 cm breed en hebben een aantal doornen. Door Waternoot in uw vijver te plaatsen helpt u de soort in stand te houden, waarvoor u ook nog eens een leuke plant voor terugkrijgt. De schaduwwerking van Waternoot zorgt dat algen minder licht krijgen en dus minder kans krijgen om uw vijver groen te laten worden!

Heeft u nog vragen? Neemt u gerust contact met ons op!

Aangeraden hoeveelheid Waternoot (Trapa natans):

Een paar stuks van deze drijvende waterplant zal zeer fraai staan in uw vijver. De schaduwwerking helpt algen te voorkomen.

Het is niet nodig deze waterplant te planten in een vijvermandje, het is een drijfplant.

Heeft u meer dan 100 stuks nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Waternoot (Trapa natans) op een rijtje

  • Standplaats: zon
  • Breedte: tot 40 cm
  • Plantdiepte: nvt; drijfplant
  • Substraat: nee, niet nodig
  • Buiten niet vervuild, schoon water stelt deze plant niet heel veel eisen aan de waterkwaliteit.

Let op: Tot nader bericht worden deze plant als noot geleverd. Daaraan kunt u goed zien dat het de inheemse waternoot betreft namelijk 4 stekels ipv 2. (dat is de Chineze Trapa bicornis en komt na de winter nooit meer terug) Het kan dan nog wel een tijd duren voor het een drijfplant is geworden. Zolang het niet anders is aangegeven zijn de drijvende planten zelf nog niet leverbaar.