Zuurstofplantenpakket Compleet
99,95 Inc. BTW Select options

Zuurstofplantenpakket Compleet

99,95 Inc. BTW

Totale inhoud Pakket voor heldere vijver

 • 2 Krabbescheren
 • 20 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten (o.a. Glanzend Fonteinkruid, Waterpest, Hoornblad, Aarvederkruid)
 • 2 stuks Kalmoes
 • 2 stuks Gele Lis
 • 15 Zoetwatermosselen
 • 15 Poelslakken
 • 5 vijvermandjes
Dit pakket is geschikt voor vijvers tot circa 4000 liter.

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Pakket voor heldere vijver: een natuurlijke aanpak voor een heldere vijver!

Zweefalgen zorgen voor een groen en troebel water in uw vijver. Zweefalgen zijn in staat zeer snel te groeien. Wanneer er veel voedingsstoffen in het water aanwezig zijn en het zonnetje laat zich een paar dagen goed zien kan het snel zo ver zijn. Een groene vijver. Doorzicht minder dan 10 cm zijn geen uitzondering… Daarnaast natuurlijk de draadalgen. Ziet er niet uit. U kunt hiervoor met middeltjes aan de slag gaan. Dit maskeert alleen het probleem maar. De voedingsstoffen moeten uit het water om tot duurzaam helder water te komen!

Dit pakket zorgt daar op een natuurlijke wijze voor.

Wat zit er in het pakket voor heldere vijver?

Planten, mosselen en poelslakken. Natuurlijke vijanden van zweefalgen en draadalgen. Hieronder gaan we er wat dieper op in.

Daarnaast zijn er ook vijvermanden meegeleverd en de nodige informatie.

Vijveraarde of ander substraat is niet meegeleverd. U kunt bijna alles gebruiken zolang het maar onbemest is en geen potgrond is.

Hoornblad en Krabbescheer: Drijvende planten voor helder water!

Hoornblad is zeer effectief in de aanpak van algen. Deze drijvende plant groeit zeer snel. Hiermee neemt het veel voedingsstoffen uit het water op waardoor er minder beschikbaar is voor de algen. Het blokkeert ook het zonlicht voor de algen waardoor deze minder goed kunnen groeien. Ook zorgt deze soort voor het vrijkomen van een speciaal stofje af wat algen het groeien bemoeilijkt. Dit effect noemen we allelopathie.

Opmerking: Vroeg in het seizoen is Hoornblad (tot circa eind april) nog niet beschikbaar. We voorzien het pakket dan van Submerse lidsteng of Bronmos.

Een aantal Krabbescheren maken de algen het leven moeilijk. Tevens allelopatisch, hoge groeisnelheid en de blokkering van zonlicht voor de algen. Krabbescheer bloeit eveneens ook mooi!

Glanzend Fonteinkruid, Waterpest en Aarvederkruid; ondergedoken zuurstofplanten.

Deze speciale selectie van ondergedoken waterplanten brengen zuurstof in het water, groeien hard en zijn goed inzetbaar als concurrent voor de algen. Waterpest, (glanzend) Fonteinkruid, (Oosters) Aarvederkruid en andere soorten zijn sierlijk en zorgen voor helder water!

Opmerking: Vroeg in het seizoen is Glanzend Fonteinkruid (tot circa eind april) nog niet beschikbaar. We voorzien het pakket dan van Gekroesd Fonteinkruid of Waterviolier.

Kalmoes en Gele Lis

Deze oeverplanten zijn erg goed in het verwijderen van voor algengroei belangrijke nutriënten uit het vijverwater; fosfaat en nitraat. Kalmoes is een perfecte fosfaatverwijderaar en laat uw tuin heerlijk kruidig geuren. Gele lis is een ware nitraatvreter. Daarnaast bloeit deze oeverplant met mooie gele bloemen. Zet beide soorten oeverplanten in een vijvermandje met lavasplit en aanschouw de extreme ontwikkeling van het wortelstelsel!

Zoetwatermosselen

De nr 1 vijand van zweefalgen. De zoetwatermossel lust zweefalgen letterlijk rauw. Net als algen reageren ze snel op temperatuurswisselingen. De grote exemplaren zuiveren tot wel 10 liter per uur! De zweefalgen en ander organisch materiaal wordt gebruikt als voedsel terwijl zwevende deeltjes naast de schelp worden vastgelegd. Uw vijverwater zal snel helder worden!

Poelslakken

Poelslakken zijn ware algenvreters. Ze voeden zich met draadalgen en de vieze groene biofilm op de randen waardoor deze schoon blijven. Ze planten zich snel voort in de vijver, waardoor de algen een gevoelige slag wordt toegebracht.

Totale inhoud Pakket voor heldere vijver

 • 2 Krabbescheren
 • 20 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten (o.a. Glanzend Fonteinkruid, Waterpest, Hoornblad, Aarvederkruid)
 • 2 stuks Kalmoes
 • 2 stuks Gele Lis
 • 15 Zoetwatermosselen
 • 15 Poelslakkenmix
 • 5 vijvermandjes
Dit pakket is geschikt voor vijvers tot circa 4000 liter.

Extra informatie

Small

2 Krabbescheren
20 bossen speciaal geselecteerde zuurstofplanten (o.a. Glanzend Fonteinkruid, Waterpest, Hoornblad, Aarvederkruid)
2 stuks Kalmoes
2 stuks Gele Lis
15 Zoetwatermosselen
15 Poelslakken
5 vijvermandjes