2,5 kilo Bio-pond, verwijder uw slib zonder te baggeren
108,95 Inc. BTW Toevoegen aan winkelwagen

2,5 kilo Bio-pond, verwijder uw slib zonder te baggeren

108,95 Inc. BTW

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Bio-Pond: Gemakkelijk vijverslib verwijderen
Op den duur zal er in de meeste vijvers vijverslib ontstaan, afkomstig van dode waterplanten, ingevallen blad en ander organisch en niet-organisch materiaal.
Als vijverslib te dik wordt is dat nadelig voor de natuurlijke balans in de vijver.
De anaerobe afbraak die plaatsvindt in de dikke sliblaag zorgt voor stank en schadelijke stoffen in het water.
Vijverslib verwijderen is vaak een zware en vieze klus met gevaar op het lek raken van de vijver en het water ziet er vaak weken lang niet uit door alle zwevende deeltjes.
Om deze problemen op te lossen is Bio-pond ontwikkeld.

Bio-pond is een product op basis van een tiental natuurlijke, niet ziekmakende micro-organismen gesporuleerd op een minerale drager.
U strooit eenvoudig de korrels over het vijveroppervlak. De Bio-pond zinken naar de bodem en gaan zich voeden met de organische fractie van de vijverslib.
Hierdoor wordt het biologisch evenwicht van de vijver letterlijk vanaf de bodem hersteld!
De afbraak van de vijverslib is dermate gecontroleerd dat er geen problemen met zuurstof zullen zijn, de bio-pond hebben al genoeg aan 0,2 mg/l zuurstof, wat bijzonder weinig is.
Bij een dikke organische laag vijverslib is het mogelijk in 1 jaar bijna de helft van de vijverslib af te breken!

Dit product is speciaal ontwikkeld voor kleinere vijvers en is afgeleid van het product Bio-vase. Dit product wordt door diverse gemeenten in Nederland en België.

Bio-pond word verkocht per kilo.

Gebruik Bio-Pond:
U strooit de gewenste hoeveelheid over het oppervlakte van de vijver, zoveel mogelijk verspreid.
Wij raden aan Bio-pond te gebruiken in de periode half september – half november en van half maart tot eind mei.
Het best is twee behandelingen, 1 in het voorjaar en 1 in het najaar of andersom. Op deze wijze zult u de beste resultaten verkrijgen en is er geen risico op te weinig zuurstof in de vijver.
Bij zeer lage waterhoogten (40 cm en lager, vijverslib dikker dan 20 cm) is een extra beluchting aan te raden.

Dosering Bio-Pond:
Per vierkante meter vijveroppervlak strooit u 2 keer 200 gram Bio-pond, in het voorjaar en in het najaar. Dat is alles.

Rekenvoorbeeld:

U heeft een vijver van 2 bij 3 meter. Dit geeft een oppervlakte van 6m2. U heeft per keer 1,2 kg Bio-pond nodig.
In totaal besteld u dan 2,5 kg zodat u de behandeling in het voor en najaar kan doen.

Bijkomende voordelen van Bio-Pond:

Het afbreken van organisch materiaal heeft uiteraard tot gevolg dat de concentratie van opgeloste stoffen (dat wil zeggen stoffen die het water niet troebel maken
maar in opgeloste vorm aanwezig zijn) gunstig kan zijn voor de groei van diverse waterplanten.

Voor drijfplanten is dat wellicht iets dat voor de hand ligt maar wat veel vijverliefhebbers niet weten is dat ook de CO2 concentratie toeneemt in het water.
Daar groeit werkellijk iedere waterplant beter van. Voor sommige soorten is het zelfs noodzakelijk om een hogere concentratie CO2 te hebben omdat zij doorgaans in wel gebieden leven.
Deze kwel zorgt dan voor een constante aanvoer van deze stoffen.
In een vijver met folie of anderzins hydrologische isolatie is deze kwel niet mogelijk maar vormt de verwerking van het vijverslib door Bio-Pond een gestage aanvoer van de stoffen die anders via kwel in de vijver kwamen.

De verhoogde CO2 concentratie helpt ook om de concentratie Calcium bicarbonaat op pijl te houden.
Dit is de stof die veel soorten zuurstofplanten kunnen gebruiken als het beschikbare CO2 te laag wordt en de groei belemmert.
Als de planten het calcium bicarbonaat verbruiken komt er vaak een laagje gips-achtig poeder op de bladeren. Vaak te zien bij Glanzend fonteinkruid.
Dit is dan Calcium carbonaat. Met het vrijkomende CO2 uit het slib kan dit weer oplossen tot Calcium bicarbonaat.
Deze cyclus voorkomt dat er een dikke laag op de bladeren opbouwt waardoor deze bladeren zouden afsterven en er snel een KH uitputting ontstaat.

Bio-Pond is dus behalve een efficiente manier om uw vijverslib langdurig te reduceren ook een bondgenoot voor Waterviolier, drijfplanten en diverse fonteinkruid soorten.

Sinds kort heeft de fabrikant een ander dragermateriaal voor de gesporuleerde bacterie, dit is beter voor de verwerkbaarheid en de houdbaarheid van de opgeslagen Biopond.
Het dragermateriaal is iets lichter waardoor een liter voorheen iets meer woog dan circa 1kg maar nu ongeveer 9% lichter is. Ook de kleinverpakking van 1kg is aangepast.
De kartonnen kokers zijn geschikt voor oud papier en hebben bovendien een hygroscopische werking. Daardoor kan voortijdig activeren van de spore door condenswater bij koude opslag beter worden tegen gegaan.
Zo heeft de consument langer een bruikbaar product en kunnen ze iets groter en daarmee voordeliger inkopen tegen minder verzendkosten en met lagere CO2 footprint