5 Kikkerbeetplanten of knoppen

5 Kikkerbeetplanten of knoppen

5,95 Inc. BTW

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus-ranae) is een inheemse drijvende waterplant.

Kikkerbeet is een inheems voorkomende, drijvende waterplant. In de herfts zinkt deze plant als een winterknop naar de bodem waar het overwintert. Wanneer het water warmer wordt drijven de knoppen op en ontiwkkelen zich snel tot er drijvende kolonies Kikkerbeet ontstaan. De vegatieve (ongeslachtelijke) voortplanting zorgt dat deze plant snel in aantal toe kan nemen.

Kikkerbeet is een prima vijverplant. Het groeit snel en haalt de voedingsstoffen direct uit het water door middel van lange wortels. Deze snelle groei, in combinatie met de schaduwwerking van de drijvende bladeren, zorgt dat algen minder kans krijgen in de vijver. Het water blijft daardoor helderder.

Tevens leuk voor in de vijver is de leuke bloeiwijze. Van juni tot augustus vormt deze drijvende waterplant leuke witte bloemetjes met een heldergeel hart. In het najaar vormt het overwinteringsknoppen die in het voorjaar weer uitlopen tot een nieuwe plant. Zo kan heel het jaar Kikkerbeet worden aangebracht.

Deze inheemse planten zijn winterhard. Ze komen in de natuur in Nederland voor en kunnen dus zonder moeite in uw vijver overleven. Kikkerbeet overwintert, doormiddel van een winterknop op de bodem.

Heeft u meer dan 100 planten nodig? Neemt u dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Kikkerbeet (Hydrocharis morsus-ranae) op een rijtje
Standplaats: schaduw/halfschaduw
Stengellengte: n.v.t.
Plantdiepte: <60 cm
Drijvende waterplant, planten is niet nodig