1 Krabbescheer

1 Krabbescheer

4,99 Inc. BTW

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Krabbenscheer (Stratiotes aloides) als drijvende zuurstofplant

Krabbenscheer (Stratiotes aloides) ook wel watersoldaatje genoemd, is een snelgroeiende, drijvende waterplant. De harde bladeren zijn niet interessant voor vissen, welke deze waterplant vaak met rust laten. De bladeren onder water geven zuurstof af aan het water. Deze waterplant geeft een speciaal stofje af (het is allopathisch) waardoor algen minder kunnen groeien. Door de vorm van de bladeren geeft deze plant een schuilplek voor amfibieën zoals salamanders. De bloeiwijze met de leuke witte bloempjes geeft tevens een extra sierwaarde aan uw vijver.

Deze soort groeit enorm snel. Een Krabbenscheer groeit al snel uit tot meerdere stuks, welke zich hechten aan de moederplant tot ze groot genoeg zijn. Met deze snelle groei neemt het veel voedingsstoffen op. Direct uit het water, net zoals de algen doen. Voor de algen slecht nieuws, voor de helderheid van uw vijver goed nieuws!

De Krabbenscheer die u bij ons koopt is speciaal geselecteerd en reeds aangepast aan het Nederlandse klimaat waardoor de plant snel zal aanslaan in uw vijver.

Krabbenscheer (Stratiotes aloides) op een rijtje
Standplaats: zon
Stengellengte: n.v.t.
Plantdiepte: <120 cm
Drijvende waterplant, planten is niet nodig. Zakt van de winter naar de bodem.

Verzending Krabbenscheer (Stratiotes aloides)

Dit is een drijvende zuurstofplant, en kan dus zo de vijver in. Wanneer het water in de vijver nog koud is kan het zijn dat de Krabbenscheren wat naar de bodem zinken. Wanneer u ze wat ondiep legt (<50 cm) zullen ze gaan groeien en bij wat warmer water omhoog drijven.

U kunt het aantal stuks hierboven selecteren. Meer dan 100 stuks nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.