5 Mosselen

5 Mosselen

9,95 Inc. BTW

Gratis verzending vanaf €65,00

Veilig bestel en bezorgd!

ideal en post NL

Beschrijving

Mosselmix
Anadonta sp.
Zuiveren tot wel 10 liter per uur per mossel!

Plaatsing vijvermosselen in de vijver
Deze mossel leeft in de natuur in het slib op de bodem van het water. In uw vijver zullen ze zich dan ook graag ingraven in een laagje aarde, slib of substraat.
Het is ook mogelijk een deel van de mosselen op te hangen in netten. De zweefalgen houden zich namelijk meestal op in de bovenste 30-40 cm van het water. De voortplanting van de vijvermosselen is afhankelijk van vissen.

Het ophangen van de mosselen in een speciale netten op een cm of 30 diep kan betere resultaten bij stilstaand water . Handig is ook dat dan grote karperachtigen zoals Koi niet bij de mosselen kunnen komen.

Per netje kunnen circa 15-20 mosselen worden geplaatst.

Hoeveel mosselen heb ik nodig?
Per 1000 liter water adviseren wij 5-10 Vijvermosselen.
Bij zeer groen, troebel water zijn 10 stuks per 1000 liter aan te raden.
Voor grote vijvers, vanaf circa 15.000 liter zijn circa 5 mosselen per 1000 liter aan te raden.

Eten mijn vissen de mosselen op?
Grote karperachtigen zoals Koi karpers zijn soms sterk genoeg om een zoetwatermossel uit de schelp te zuigen. Het is dan raadzaam om de mosselen in een speciaal net te plaatsen.

Verbruiken de zoetwatermosselen zuurstof?
Net als de andere vijverbewoners hebben mosselen zuurstof nodig. Het is dus zaak voldoende zuurstofplanten in de vijver te hebben.

Grootte en verzending vijvermosselen
Dit pakket bevat een mix van mosselen van diverse grootte. De grotere filtreren meer, terwijl de kleinere nog een heel leven voor zich hebben. Een prima mix voor uw vijver.

Wij verzenden onze mosselen via de pakketpost. Dat is geen enkel probleem, mosselen kunnen gemakkelijk een tijdje zonder water. Het is wel belangrijk dat u ze bij ontvangst zo snel mogelijk in de vijver plaatst en niet in een emmer water. De mosselen zullen dan snel in ademnood komen!

Op zeer warme dagen vragen wij u echter wel iets geduld te hebben, verzenden is dan niet zo goed voor de mosselen. Uiteraard nemen we dan contact met u op.